Podcast:

't beste van Giphart

100 dagen lezen en schrijven over eten

100 dagen lang hield Ronald Giphart alles bij wat er door zijn mond ging. Dit alles gebundeld in een fantastisch culinair dagboek met de toepasselijke titel: Keukenprins. Giphart geeft zijn lievelingsrecepten prijs, bejubeld ingrediënten, bereidingswijzen, kookboeken en kookprogramma’s en gaat op zoek naar gastronomische geschiedenis van zijn ‘mondvermaak’. Voor ons een uitgelezen mogelijkheid om de vermakelijkste dagen te bundelen, beschreven gerechten tot leven te laten komen en men aan te laten schuiven bij een van Nederlands grootste schrijvers. 

Het menu (à €29,50 p.p.) bestaat uit 4 gerechten: voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht. Iedere gang is gekoppeld aan een van de culinaire belevenissen van Giphart.  De gerechten zijn het onderwerp, kennen een bijrol of staan nagenoeg centraal in een humoristische, romantische of karakteriserende scene. Beluister de passages en geniet vervolgens van de gerechten.

Wie wist bijvoorbeeld dat de betekenis van Tiramisu een pikant randje kent? Of dat Giphart overgevoelig is voor luidruchtige eetgeluiden? Krijg een uniek kijkje in het hedendaags leven en verleden van Giphart. Leer meer over zijn familie, zijn connectie met eten en geniet tussentijds van een aantal humoristische en zeer vermakelijke anekdotes. Én kom daarbij meer te weten over de favoriete gerechten van Giphart. Dat alles onder het genot van een overheerlijk menu. 

Voorproefjes
Dag 21
Voorgerecht
Gekarameliseerde buikspek

Voorproefje
Ons hoofdpersoon Ronald Giphart beschrijft een Spartaans dieet die hij en zijn vrouw (tot in ieder geval) komend weekend dienen vol te houden, doorbijten dus. Verleidingen; zowel van fysieke aard, als van de gedachten, liggen echter op de loer. Verschuift het ‘’doorbijten’’ straks van figuurlijk naar letterlijk?

Dag 2
Tussengerecht
Tomatensoep

Voorproefje
Dat alleen sommige gerechten als ‘’zeldzame deugdelijkheid’’ kunnen worden bestempeld, komt al op dag 2 van Giphart’s culinair dagboek naar voren. Goed en lekker eten werd Ronald letterlijk met de lepel ingegoten, door wie? Zijn moeder, want: ‘’wie anders?’’. 

Dag 75
Hoofdgerecht
Kabeljauwfilet op rucola-aardappelpuree

Voorproefje
Als je niets probeert, zul je ook niets ontdekken’ is een motto dat Giphart toepast tijdens een etentje in een hip Parijs restaurant. Paradoxaal genoeg blijkt jaren later het omgekeerde; hetzelfde – niet uit te spreken gerecht – blijkt best wel een goede beslissing. 

Dag 51
Dessert
Tiramisu

Voorproefje
Gerechten zijn wereldreizigers, gaan over grenzen, met verschillende varianten als resultaat. Giphart vernam ooit van een van zijn trouwe lezers, dat de herkomst en betekenis van de Tiramisu, verwant en afgeleid van de Engels Trifle, een zeer pikant randje kent. Het bewijst te nimmer, dat een dessert niet altijd ‘het slotstuk van de avond’ hoeft te betekenen…

Events

Omgeving Gouda

0740E638-E3EA-4625-8B3CDCFD2D34F643_source

Bezorgen in
Gouda, Reeuwijk, Haastrecht, Bodegraven, Waddinxveen en Boskoop

Ophaalpunten
Restaurant Brunel

Meer informatie
Bestellen en betalen

Bestellen gaat eenvoudig via onze bestelformulieren. Bij het afronden van de bestelling kun je met iDeal de betaling voldoen. Het bestelformulier kun je bij het betreffende evenement vinden. Nadat de betaling voldaan is, ontvangen jullie van ons een bevestigingsmail. Event-specifieke informatie kun je hierboven per event vinden.  

Bezorgen en afhalen

De bestelling is altijd op de dag zelf af te halen op geselecteerde ophaalpunten. Het is ook mogelijk om jullie bestelling binnen de regio te laten bezorgen.
De bezorgkosten bedragen in totaal €7,50.
Bekijk de event-info voor exacte afhaal-, bezorgtijden en bezorglocaties.  

Handleiding

Bij het menu zit een duidelijke beschrijving (A4) waardoor jullie deze ‘culitaire’ reis optimaal gaan beleven. Hierop staan o.a. de eenvoudige handelingen die je per gerecht moet uitvoeren. Voor koude gerechten geldt: uitpakken en serveren maar. Warme gerechten moeten worden opgewarmd in de pan, oven of de magnetron. Een tijdlijn geeft aan wanneer je de podcast kunt hervatten en pauzeren. 

Beluisteren van de podcast

De passages zijn te beluisteren via Eetpapier de Podcast. Deze podcast neemt jullie gedurende de avond mee op ‘culitaire’ reis. De podcast wordt iedere editie ingesproken door een bekende gastspreker/spreekster. De podcast is gratis te beluisteren via Spotify of Youtube. Zoek de podcast op Spotify of Youtube via: ‘Eetpapier de Podcast’.
Zorg voor een apparaat/device en geluidsapparatuur waarop jullie de podcast kunnen afspelen.

Vegetarische variant, dieetwensen en menu-aanpassingen

Uiteraard is het mogelijk om het menu aan te passen. Ons team biedt vegetarische alternatieven voor iedere gang. Ook met allergie- en dieetwensen  houden wij graag rekening. Geef uw voorkeuren door via het bestelformulier. Dan gaan wij ermee aan de slag. Twijfel je over een aanpassing? Neem gerust eventjes contact met ons op. 

Wijnen en aanvullingen

Maak jullie Eetpapier beleving compleet met een van onze vertrouwde huiswijnen. Verrijk jullie avondje uit met een cava (€15,-), witte of rode wijn (€10,-). Iemand anders graag verrassen? Wij schrijven graag een kaartje! 

Nog vragen? Bel ons gerust (06-12583157) of bekijk onze FAQ