Podcast:

Nederlandse Grootmeesters

Een ode aan de Nederlandse literatuur

De meest smaakvolle en ‘eetbare’ passages uit de Nederlandse literatuur. Geniet van onze grootse literaire kunstenaars en waan je voor even in hun culinaire sprookje. Schuif aan bij Het Diner van Herman Koch of kom door Annie M.G. Schmidt te weten wat het verschil is tussen ‘kaviaarmannen’, ‘kapucijnermannen’ en ‘forelmannen’. Via onze podcast nemen wij jullie mee op deze ‘culitaire reis’ (culinair-literair). 

Het menu (à €29,50 p.p.) bestaat uit 4 gerechten: voorgerecht, soep, hoofdgerecht en nagerecht. De gerechten zijn het onderwerp, kennen een bijrol of staan nagenoeg centraal in een humoristische, romantische of karakteriserende scène. Beluister de passages en geniet vervolgens van de gerechten.

Wat je hoort, is wat je eet! Proef de letters en neem naast de hoofdpersonen plaats aan tafel. Een uniek concept! 

Menu overzicht
Voorproefjes
Herman Koch
Het diner
Voorgerecht
Geitenkaas met veldsla

Voorproefje
Schuif aan bij het Diner van Herman Koch. Een briljant verhaal over een aantal hoofdpersonen dat zich afspeelt over de tijdspanne van een avond. Laat je vervoeren in de belevenissen van onze hoofdpersonen. 

Rinus Ferdinandusse
Als je nog eens wat
Tussengerecht
Kalfssoep

Voorproefje
Keuzestress.. het zijn de weinige zorgen waarmee je moet dealen als je uit-eten gaat. Veel stressvoller zijn de georganiseerde eetavondjes bij en voor familie en vrienden, mits je natuurlijk zelf verantwoordelijk bent voor het diner of gang. In het culinair meesterwerk ‘als je nog eens wat weet’ van Rinus Ferdinandusse verloopt de bereiding crescendo, maar zit de uitdaging hem in het logistieke.. 

Annie M.G. Schmidt
Troost voor de dames
Hoofdgerecht
Forel

Voorproefje
Een grootheid zo mag je Annie M.G. Schmidt wel noemen. Schrijfster van reeks fantastische kinderboeken als Pluk van de Petteflet, Abeltje en Dikkertje Dap. Ongekend goed. 

In ‘Troost voor de dames’ beschrijft Annie op een overheerlijke manier het verschil tussen kapucijnmannen en kaviaarmannen, maar er is nog een soort man..

Gaston Durnez
God is een sinjoor
Dessert
Mousse au chocolat

Voorproefje
De man-vrouw relatie in een culinaire setting zien wij vaak terug in Nederlands literatuur. In ‘God is een sinjoor’ beschrijft Gaston Durmez een kortstondig schouwspel tussen man en vrouw. Beschreven wordt hoe de vrouw altijd op zoek is naar spanning en sensatie: ‘’Een is niet genoeg’’. Maar waar gaat dit ‘vreemdgaan’ nou daadwerkelijk over?

Events

Omgeving Gouda

0740E638-E3EA-4625-8B3CDCFD2D34F643_source

Bezorgen in
Gouda, Reeuwijk, Haastrecht, Bodegraven, Waddinxveen en Boskoop

Ophaalpunten
Restaurant Brunel

Meer informatie
Bestellen en betalen

Bestellen gaat eenvoudig via onze bestelformulieren. Bij het afronden van de bestelling kun je met iDeal de betaling voldoen. Het bestelformulier kun je bij het betreffende evenement vinden. Nadat de betaling voldaan is, ontvangen jullie van ons een bevestigingsmail. Event-specifieke informatie kun je hierboven per event vinden.  

Bezorgen en afhalen

De bestelling is altijd op de dag zelf af te halen op geselecteerde ophaalpunten. Het is ook mogelijk om jullie bestelling binnen de regio te laten bezorgen.
De bezorgkosten bedragen in totaal €7,50.
Bekijk de event-info voor exacte afhaal-, bezorgtijden en bezorglocaties.  

Handleiding

Bij het menu zit een duidelijke beschrijving (A4) waardoor jullie deze ‘culitaire’ reis optimaal gaan beleven. Hierop staan o.a. de eenvoudige handelingen die je per gerecht moet uitvoeren. Voor koude gerechten geldt: uitpakken en serveren maar. Warme gerechten moeten worden opgewarmd in de pan, oven of de magnetron. Een tijdlijn geeft aan wanneer je de podcast kunt hervatten en pauzeren. 

Beluisteren van de podcast

De passages zijn te beluisteren via Eetpapier de Podcast. Deze podcast neemt jullie gedurende de avond mee op ‘culitaire’ reis. De podcast wordt iedere editie ingesproken door een bekende gastspreker/spreekster. De podcast is gratis te beluisteren via Spotify of Youtube. Zoek de podcast op Spotify of Youtube via: ‘Eetpapier de Podcast’.
Zorg voor een apparaat/device en geluidsapparatuur waarop jullie de podcast kunnen afspelen.

Vegetarische variant, dieetwensen en menu-aanpassingen

Uiteraard is het mogelijk om het menu aan te passen. Ons team biedt vegetarische alternatieven voor iedere gang. Ook met allergie- en dieetwensen  houden wij graag rekening. Geef uw voorkeuren door via het bestelformulier. Dan gaan wij ermee aan de slag. Twijfel je over een aanpassing? Neem gerust eventjes contact met ons op. 

Wijnen en aanvullingen

Maak jullie Eetpapier beleving compleet met een van onze vertrouwde huiswijnen. Verrijk jullie avondje uit met een cava (€15,-), witte of rode wijn (€10,-). Iemand anders graag verrassen? Wij schrijven graag een kaartje! 

Nog vragen? Bel ons gerust (06-12583157) of bekijk onze FAQ